Κυτταρίτιδα και διατροφή Εκτύπωση
Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας αποτελεί τον συνδυασμό τριών καταστάσεων. Η κακή κυκλοφορία του αίματος, η μειωμένη ελαστικότητα των ινών του συνδετικού ιστού και η τοπική διόγκωση των λιποκυττάρων. Το αισθητικό αποτέλεσμα όλων αυτών των καταστάσεων είναι η χαρακτηριστική «φλούδα πορτοκαλιού», με κυριότερο χαρακτηριστικό τη οιδηματωδη μορφή κυτταρίτιδας. Οι διατροφικές λύσεις για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας σε συνδυασμό με αυξημένη φυσική δραστηριότητα και αισθητικές παρεμβάσεις είναι:
  1. Χαμηλή πρόσληψη κορεσμένου λίπους (ορατό λίπος στο κρέας, πολλά γλυκά, γαλακτοκομικά υψηλά σε λιπαρά, αλλαντικά )
  2. Χαμηλή κατανάλωση απλών σακχάρων (λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, αναψυκτικά)
  3. Αποφυγή τηγανητών παρασκευασμάτων
  4. Κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά
  5. Επαρκής ενυδάτωση (τουλάχιστον 2 λίτρα υγρών την ημέρα)
  6. Πράσινο τσάι σε συνδυασμό με φυσικά αντιοξειδωτικά (χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού) λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε κατεχίνες
  7. Ασβέστιο κυρίως με την μορφή συμπληρώματος (400 mg/ημέρα) , κατανάλωση γάλακτος και γιαουρτιού χαμηλών σε λιπαρά
  8. Ισορροπημένη διατροφή και απώλεια βάρους