Βασικές αίτιες γαστρικού έλκους είναι το άγχος, το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H.Pylori),και η λήψη ασπιρίνης ή αντιφλεγμωνωδών φαρμάκων
Προσπαθήστε να διακόψετε το κάπνισμα
Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ, καρυκευμάτων, πράσινων και κόκκινων πιπεριών, καφέ και καφεΐνης
Έχει βρεθεί ότι η μαστίχα Χίου βοηθά στην αντιμετώπιση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού (Η.pylori)
Η αυξημένη πρόσληψη ψαριών (σαρδέλες, τσιπούρες, γόπες) και ξηρών καρπών (αμύγδαλα ή καρύδια) ή συμπληρώματος ω-3 λιπαρών οξέων μπορεί να έχει προστατευτικό ρολό
Καλό θα ήταν να γίνονται μικρά και συχνά γεύματα αντί ενός μεγάλου
Είναι πιθανή η παρουσία δυσκοιλιότητας, επομένως καλό είναι να αυξηθεί η πρόσληψη φυτικών ινών
Η πολυετής επιστημονική εμπειρία και ο επαγγελματισμός του αποτελούν εχέγγυα άρτιας συνεργασίας και εγγυώνται άριστη παροχή υπηρεσιών και άμεσου αποτελέσματος, με απόλυτη αγάπη και σεβασμό στις ιδιαίτερες προτιμήσεις και απαιτήσεις σας.